Кирил Петков: Гешев да си ходи задължително

0
Петков обясни, че е "за" еврото, но дотогава трябва да има ясна информационна кампания. По думите му "ако влезем в еврото с корумпирано управление, ще се харчат пари както преди".
Петков обясни, че е "за" еврото, но дотогава трябва да има ясна информационна кампания. По думите му "ако влезем в еврото с корумпирано управление, ще се харчат пари както преди". Снимка: NOVA, стоп кадър

В следващото Народно събрание да се оформи мнозинство от 121 "депутати на почтеността", които да не се интересуват от личното си его, а да предприемат първите необходими стъпки за спиране на корупцията в държавното управление

Това очаква бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков, който заедно с доскорошния служебен финансов министър Асен Василев оглави новия политически проект "Продължаваме промяната", за да участват на парламентарния вот на 14 ноември, пише Полина Паунова в Свободна Европа. 

По повод отправеното предложение от един от лидерите на коалиция "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов за явяване в обща депутатска листа, Петков каза пред Нова телевизия, че вижда голям капацитет във всяка партия, но "не трябва сега в изборите да се явяваме с обща листа".

Той добави, че много десни избиратели, които биха гласували за ДБ, но не биха гласували за "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ), например, и затова "Продължаваме промяната" се позиционира в политическия център.

По отношение на прогнозите за 8 - 9% потенциална подкрепа за проекта на Петков и Василев на предстоящите избори, той коментира, че при "една добра кампания" този резултат би могъл да се утрои.

Петков коментира и темата за заплахите, отправяни към директора на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов и семейството му. По думите му Спецов е сигнализирал ДАНС, а заплахите са дошли от бизнесмен, свързан с "големи обществени поръчки".

Водещите от Нова телевизия зададоха на Петков няколко блиц въпроси, на които да отговаря еднозначно с да или не. Попитан дали трябва да се признаят еднополовите бракове той каза, че е традиционалист, но не е хомофоб и не би "институционализирал тези лични отношения".

По повод отношението му към призивите за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Петков заяви категорично, че Иван Гешев трябва "да си ходи задължително".

На въпрос трябва ли да се въведе еврото на 1 януари 2024 г. Петков обясни, че е "за" еврото, но дотогава трябва да има ясна информационна кампания. По думите му "ако влезем в еврото с корумпирано управление, ще се харчат пари както преди".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари