Кирил Петков: ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват

1
Ако БСП днес подкрепи хартиената бюлетина, това ще ги хвърли назад, лаконичен беше Петков
Ако БСП днес подкрепи хартиената бюлетина, това ще ги хвърли назад, лаконичен беше Петков

Ако БСП днес подкрепи хартиената бюлетина, това ще ги хвърли назад, лаконичен беше Петков

"ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват". Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира по NOVA желанието на ГЕРБ, БСП и ДПС да се върне хартиената бюлетина като метод за гласуване.

"На последните избори с хартиени бюлетини, над 460 000 са били невалидните бюлетини. ИТН не влезе в този парламент само с 4000 бюлетини. Представете си каква подмяна на вота може да има с хартиени бюлетини". Това заяви експремиерът, лидер и депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.

Що се отнася до идеята на ДПС за машината, която валидира бюлетини, Петков я определи "за фишек" - защото щяло да има мотаене кога ще се въведе, някъде далеч във времето. "ГЕРБ и ДПС осъзнаха, че при честни избори, дори да са първа политическа сила, не могат да се разгърнат с "този мащаб". Затова решиха, че не им трябват честни избори", подчерта Петков. "ПП и "Демократична България" почнаха да стават все по-голяма заплаха за тях", добави той. "Толкова много бързат - това ли е най-важното за хората, да им се подмени вотът", попита Петков, който видя "едно ниво на безочие" - "от една страна говорят хубавите приказки", от друга като дойде времето за реалните решения за напредък, "не правят никакъв компромис".

"Ако БСП днес подкрепи хартиената бюлетина, това ще ги хвърли назад", лаконичен беше Петков.

"За всеки от тези 16 важни за България мерки, които начертахме, можете да бъдете сигурни, че ще подкрепим всяко разумно предложение след разговор", обеща Петков. Няма как при тези мерки да има в края на годината "едни излишъци, които да раздадем на наши хора", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари