Кирил Петков: Ескалацията на напрежение между НАТО и Русия е реална

0
Това заяви премиерът по време на изслушване в НС по темата за украинската криза
Това заяви премиерът по време на изслушване в НС по темата за украинската криза

Деескалацията с невоенни средства е основен наш приоритет, заяви премиерът

„По време на съвета за сигурност бях информиран от службите, че ескалацията на напрежение между НАТО и Русия е реална. Ние гледаме на това като на сериозно предизвикателство и следим на ежечасна база всички развития“, каза премиерът Кирил Петков пред Народното събрание по време на извънредно заседание, свикано от ГЕРБ-СДС, предаде bTV НОВИНИТЕ

Деескалацията с невоенни средства на напрежението между НАТО и Русия е основен наш приоритет, каза премиерът.

„България е и ще бъде отговорен съюзник с предвидима позиция и никой не би трябвало да се упражнява по тази тема“, каза още Петков.

Нашата идея е да не сме консуматори на сигурност, а да сме конструктивни партньори и съюзници, да сложим армията като приоритет в нашата стратегия“, каза още Петков.

Пред депутатите той повтори, че ще се инвестира в българската армия и по този начин кризата ще бъде използвана, за да се видят проблемите и къде точно да се инвестира.

Ние сме информирали нашите съюзници в НАТО, че могат да разчитат на нас както като съюзници, така и като част от Европейския съюз. Следим ескалацията, работим за деескалация с всички дипломатически мерки“, каза Петков.

Той се обърна към депутатите, като им каза, че се надява да разберат, че тази стратегия е най-логичната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тия щели да нападат Русия!
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=146524707747411&id=100071696460307&__cft__[0]=AZVcnGRYnBqVN3A1B-OhL-wIFIysv6eocr1UCuq8zvV_rwMoBDRFQTauxkzkoiXVQ5JCtPy2fda-WeMUrwv63qqAMpN24kN8IAPn3QKSZQzvhlHlr22H-yaKXU4B6D8OyYUP1HELHm6ZvvxXIV9FRUzGDL-zpA8lbCXMu1GKwOHC3ArROCA6ltiK8xrfybsGAgMr0Gk-LOvCaiay3TGiUL0S_Z6XelvgF_tL9QJG2xLzzQ&__tn__=-UC%2CP-R
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари