Кирил Петков: Енергийната криза е остър риск за всички

0
Първият ни приоритет е нейното преодоляване, заяви премиерът на последното за годината заседание на МС
Първият ни приоритет е нейното преодоляване, заяви премиерът на последното за годината заседание на МС Снимка: БТА

Първият ни приоритет е преодоляването на енергийната криза

Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното последно за годината правителствено заседание, предаде БТА.

 "Трябва да са фокусираме в края на годината да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която в момента застрашава и бизнеса, и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени за бита. Днес това ще бъде един от основните приоритети на нашето заседание - да вземем конкретни мерки с конкретни бюджети, така че да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България", посочи Петков пред министрите.

Премиерът допълни още, че основният фокус по време на заседанието ще падне и върху ковид кризата. "Не може да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме две-три седмици преди поредната вълна, която ще дойде. Трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план, за да намалим риска върху здравната система", коментира министър-председателят.

Като приоритет премиерът определи и социалните мерки за пенсионерите, които са сред най-уязвимите групи по време на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари