Кирил Петков: Отпускаме 1,5 милиарда лева за справяне с енергийната криза

0
НА ЖИВО: Брифинг след заседание на МС
НА ЖИВО: Брифинг след заседание на МС Видео: NOVA

Петко Сертов и хора от ДС няма да бъдат назначени във външно министерство

"Имаме 1 милиард и 200 милиона проходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към НС с предложение как да бъдат изразходвани". Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на МС, предава NOVA.

По думите му в предложението към депутатите ще бъде посочено, че трябва да бъдат отпуснати 750 млн. лева допълнително за COVID добавките за пенсионерите и 450 млн. лева за допълнителна енергийна помощ към бизнеса.

Другото, което решихме, е да отпуснем 1,5 милиарда лева за подпомагане на овладяване на кризата с цените на тока. От тези средства 1,3 милиарда лева ще отидат за тока и около 200 милиона лева за газта. Влизаме в много силна подкрепа в тази посока", подчерта премиерът. 

Хората, които има досиета към бившата Държавна сигурност няма да бъдат назначени в Министерството на външните работи, заяви премиерът Кирил Петков. По-рано изтече информация, че в екипа на външния министър Теодора Ганчовска, която е от квотата на ИТН, има кадри на ДС. Сред тях е и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

"Тези хора няма да бъдат назначени или ако това вече е станало, те ще бъдат освободени", категоричен бе министър-председателят.

"Всеки министър има право да предлага своя екип но после ние в коалиционния формат обсъждаме заедно и решаваме дали тези назначения съвпадат с нашите изисквания", обясни още Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари