Кирил Петков: Чужди граждани в момента работят срещу интереса на България

0
"Всички те ще бъдат отзовани, точно както го направихме вчера", заяви премиерът
"Всички те ще бъдат отзовани, точно както го направихме вчера", заяви премиерът

Той коментира цените на горивата и изтребителите за Украйна

"Има чужди граждани, които в момента работят срещу интереса на България. Всички те ще бъдат отзовани, точно както го направихме вчера". Това каза премиерът Кирил Петков, цитиран от NOVA

„Тук не трябва да се говори за руския народ. Ние сме признателни днес на руския народ, на украинците и на финландците, които са си дали живота. Никой не трябва да вкарва езика на омразата в този ден”, посочи още Петков.

Цените на горивата

"Вчера разтоварихме един танкер, днес се чакат още два. Някой лъже в момента и всява паника, за да се опитва да направи някаква спекулативна печалба", коментира Петков казуса с горивата. „Вчера се създаде паника, според мен беше част от хибридна атака”, заяви премиерът.

Той апелира хората да слушат какво казва правителството и да не се поддават на провокации. „Всички се страхуват заради войната. Това не трябва да се използва от някакви хора. Не трябва да се поддаваме на провокации като тази. Провокациите нямат значение, българското правителство е силно и има много ясна воля да води България напред”, добави министър-председателят.

„Имаме прекалено много гориво. Танкерите чакат да се разтоварят. Всички тези паники са пълни спекулативни глупости. Има няколко типа хора, които в момента искат да има паника. Има хора, които искат да печелят от паниката на хората, редящи се по бензиностанциите. Има хора, които го използват за политически цел и се опитват да разклатят правителството, защото знаят, че тяхното време свършва”, посочи премиерът. 

Списъкът с имената

„Очаквам съвсем скоро това, което всички очакваме - да има справедливост, да стане. Ако не може да стане през българската прокуратура, то ще стане през европейската. Те го знаят и в момента се опитват да направят всичко възможно да разклатят правителството”, обясни премиерът за списъка с имена, който предаде на Прокуратурата.

Те знаят, че в момента правителството работи много усилено за справедливостта, която целият български народ чака и се чудят как да го използват. То не бяха говорене от сутрин до вечер за високите цени. Не беше, че свършва бензинът, не беше, че ще изпращаме 17 самолета. Чудят се каква лъжа да измислят. Хубавото е, че българското правителство стои сериозно. От нищо не ни е страх”, категоричен е Петков. 

Прекратяването на мандата на Иван Гешев

Сега ще видим, очевадно ще бъде как ВСС си върши работата. Ако се опита да претупа темата, ако не разгледа истинските факти и ако не вземе отношение към Иван Гешев, значи истината е, че и те са, според мен, под влияние на същите тези 19 човека (от списъка на премиера)”, коментира той.

Изтребители за Украйна?

„Това за изтребителите е поредната лъжа. Ние нямаме 17 летящи изтребителя. Хора, използвайте логиката си! Ние нямаме изтребители да пазим в момента цялостно нашето небе, камо ли да изпращаме изтребители в Украйна. Ако имахме 17 изтребителя, това поне щеше да е допълнителна сигурност за българското небе - нямаме, за съжаление”, обясни Петков.

„Фокусирали сме се на хуманитарната помощ и да помогнем на украинските бежанци. България никога не е имала добра политика за бежанците, но е време да направим и това, защото тези хора имат нужда от нашата помощ. А и България има нужда от хора като тях”, допълни той. 

Войски на НАТО в България

„Ние не трябва да разделяме българските войски на натовски и ненатовски. Българският батальон е натовски. През тези години се е крало толкова много от инвестициите в армията, че ние реално нямаме окомплектована армия. Сега ще използваме кризата, за да окомплектоваме батальоните”, заяви министър-председателят. 

Как гледа на евентуален политически проект на Стефан Янев

„Затова сме демокрация. Всеки, който иска да направи партия и мисли, че може да помогне на България, да я направи. Това е силата на демокрацията, че няма ограничения. Ако има хора, които следват някого като политически лидер, той заслужава да си направи партия”, е мнението на премиера.

Отношенията му с президента Румен Радев

С президента на България работим заедно, чуваме се почти всеки ден, защото в момента е криза. И двете институции работят рамо до рамо. Ще ни видите и тази вечер рамо до рамо”, категоричен беше Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    А седемте танка. потеглили на платформи от Карлово на североизток? За кого са?
  • 6
    3
    Точно така!
    чужди, КАНАДСКИ граждани в момента работят срещу интереса на България, Кирчо. Сещаш ли се за някои?
  • 1
    2
    Да живее България и Русия
    Махай се боклук и махай със себеси всички американски бази и всички техни отровни лаборатории мърши!!!
  • 4
    1
    Младеж
    Ти какво очакваше да седнеш на стола и край женкати по телевизора ти по телевизора кво обичаш да хапваш къде се разхождаш ама работа работа трябва момче това трябваше да го знаеш че започваш след години кражба на тоя народ и няма да има сън и покой Лошо се говори вече за вас .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари