Кирил Ананиев: Няма недостиг на легла в болниците, а на специалисти

0
При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас
При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас Видео: bTV

При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас. Няма недостиг на легла, а основен проблем е недостатъчния човешки фактор.

Здравният министър Кирил Ананиев пристигна в Плевен. Там бяха потвърдени 2 случая на коронавирус. Министър Ананиев занесе маски и предпазни костюми на хората, работещи в болницата.

Един от първите регистрирани случаи на коронавирус у нас, обявени през нощта от Националния оперативен щаб, е на 27-годишен мъж от Плевен. Днес стана ясно, че е заразен и 61-годишен пациент от местната болница, който е лежал в една стая с 27-годишния. В момента се проверяват хората, с които той е контактувал.

„Карантинен режим е обявен в Университетската болница в Плевен, спират се планови операции, детска и майчина консултация, няма да има посещения при болните“, каза здравният министър след пристигането си.

„Осигурени са медицински средства за болницата в Плевен, а следващата седмица се очакват консумативи от Турция, като приоритет ще са двете болници в Габрово и Плевен, добави здравният министър, предаде bTV.

Общо четири положителни проби регистрираме в България до този момент, обобщи Ананиев: „В полунощ научихме, че първите пациенти са 27-годишен мъж в Плевен и 75-годишна жена в Габрово. С тях са свързани и следващите два обявени случая. 61-годишен мъж в Плевен и жена от медицинския персонал, имала контакт с пациентката в Габрово. При необходимост ще се пренасочва медицински персонал в критични места у нас. Няма недостиг на легла, а основен проблем е недостатъчния човешки фактор“.

Ананиев ще се запознае на място с всички мерки, които се взимат срещу разпространението на вируса. Очаква се след това да отпътува за Габрово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари