"Кипежна ивица" - поглед върху русенския водомоторен спорт

0

Александър Недков представи книгата си „Кипежна ивица”

Новата книга на дългогодишния русенски журналист Александър НедковКипежна ивица“ беше представена в Регионална библиотека „Любен Каравелов”. Инициативата се осъществи с подкрепата на Дружеството на журналистите в Русе.

Изданието, което проследява историята на русенския водомоторен спорт и припомня за неговите изявени представители, съдържа богат документален и снимков материал, плод на няколкогодишната изследователска дейност на автора.  

При представянето Александър Недков отбеляза: "Предлагам на вниманието на читателя шестата си книга, посветена на още един русенски спорт, „проходил” в Русе – водомоторния. И в този мой избор няма нищо случайно, тай като с него съм свързан трайно от детските си години. Съпреживял съм известна част от усилията и успехите на българските скутеристи и чуждестранни участници при Лом и Видин, на Панчаревското езеро, при Тутракан и Варна. Написах книгата преди всичко за тези момчета и по-малко момичета, които през годините поддържат водомоторния спорт в нашия град. Искам да изтъкна факта – от три световни имена във водомоторния спорт, две са от Русе. Иван Манолов, заслужил майстор на спорта, който е носител на първия медал – бронзов – от Световното първенство през 1966 г., и Васил Маринов – световен вицешампион“.

В края на срещата Александър Недков благодари на всички, които са му  помогнали за написването и издаването на книгата. Той сподели и своите творчески планове – предстои да бъде издадена негова книга, проследяваща развитието на българския водомоторен спорт – едно наистина амбициозно начинание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари