Ким Чен Ун: Всеки момент може да избухне война на Корейския полуостров

0
Севернокорейският лидер издаде заповед за натрупване на военен арсенал
Севернокорейският лидер издаде заповед за натрупване на военен арсенал Снимка: КЦТА чрез АП

Севернокорейският лидер издаде заповед за натрупване на военен арсенал

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун приключи годината с нови заплахи за ядрена атака срещу Сеул. Той издаде заповед за натрупване на военен арсенал, за да се подготви страната за война на полуострова, която може да "избухне всеки момент“, съобщиха държавните медии, цитирани от БГНЕС.

Ким разкритикува САЩ по време на дълга реч в края на 5-дневната партийна среща, която определи решенията за военна, политическа и икономическа политика на страната му за 2024 г. На срещата бяха обявени планове за по-нататъшно военно развитие през следващата година. Включително изстрелване на още три шпионски спътника, изграждане на безпилотни дронове и развитие на способности за електронна война, както и укрепване на ядрените и ракетните сили.

Севернокорейският лидер обвини САЩ, че представляват „различни форми на военна заплаха“ и нареди на въоръжените си сили да поддържат „силна способност за реагиране на война“. На срещата бе констатирано, че „война може да избухне на Корейския полуостров по всяко време поради безразсъдните ходове на враговете за нахлуване в КНДР“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари