Ким Чен Ун призова за подготовка за война

1
Севернокорейският лидер уволни висшия си генерал
Севернокорейският лидер уволни висшия си генерал Снимка: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP Photo

Това включва увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун уволни висшия си генерал и призова за засилване на подготовката за война "по офанзивен начин". Това включва увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения, съобщават държавните медии, цитирани от БГНЕС.

Събитията са станали на заседание на Централната военна комисия, съобщи Корейската централна информационна агенция, само няколко дни след като Ким инспектира няколко големи оръжейни завода.

Военното събрание се провежда в момент, когато Сеул и Вашингтон се подготвят за големи съвместни учения по-късно този месец, които Северът разглежда като репетиции за инвазия и многократно е предупреждавал, че могат да предизвикат "съкрушителни" ответни действия.

На срещата Ким е уволнил началника на Генералния щаб Пак Су Ил, заменяйки го с вицемаршал Ри Йонг Гил, съобщи KCNA, без да дава повече подробности.

От KCNA съобщиха, че дневният ред на срещата е бил "въпросът за извършване на пълна военна подготовка", включително "осигуряване на по-мощни ударни средства", за да се осигури "перфектна военна готовност за война".

Ким е призовал "всички промишлени предприятия за боеприпаси да продължат масовото производство на различни оръжия и оборудване", се казва в доклада.

"Той също така призова за активно провеждане на реални военни учения, за да се работи ефективно с (новоразположените) най-нови оръжия и оборудване", се казва още в доклада.

Ким достигна до "важно заключение относно по-нататъшното засилване на военната подготовка на КНА по настъпателен начин".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари