Ким Чен-ун пролива сълзи от безсилие

0
Видеозапис озадачи останалите представители на властта в Пхенян
Видеозапис озадачи останалите представители на властта в Пхенян

Видеозапис на севернокорейския лидер Ким Чен-ун да пролива сълзи от безсилие заради бавната икономическа реформа в неговата изостанала страна е озадачил останалите представители на властта в Пхенян, пише японският вестник The Asahi Shimbun.

Този образ на човека, смятан от мнозина на Запад за деспот, може да се разглежда като опит той да се представи като „Скъпият лидер” в по-ласкава светлина, докато Северна Корея продължава да сигнализира за готовността си да се отвори повече за външния свят чрез драматична промяна на външната си политика.

Като представител на трето поколение лидер на Северна Корея, управляващ я с желязна ръка, Ким Чен-ун, както баща му и дядо му преди него, е почитан като богоподобно същество. Затова е странно, че е позволил да се разпространява видео, на което плаче.

Според севернокорейски дезертьор в Южна Корея, който някога е бил в управляваща Работническа партия на Корея в Пхенян, тази различна и рядко виждана страна на Ким Чен-ун е била включена в документален филм. Този запис е целял е да обучава партийните членове, които ръководят най-ниските нива на управленския апарат или пък оглавяват държавните предприятия.

Видеото показва как Ким Чен-ун стои на брегова линия, взирайки се в хоризонта, докато сълзи се стичат по бузите му. Гласът зад кадър  обяснява, че севернокорейският лидер е разстроен от неспособността си да промени радикално икономиката, за да превърне самотната си страна в жизнеспособна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари