Ким Чен Ир искал зрънцата ориз от блюдото му да са еднакви по големина и цвят

0
Ким Чен Ир, който управлява Северна Корея от 1994 до 2011 година, бил голям чревоугодник
Ким Чен Ир, който управлява Северна Корея от 1994 до 2011 година, бил голям чревоугодник

Ким Чен Ир, който управлява Северна Корея от 1994 до 2011 г., бил голям чревоугодник, свидетелства бившият му готвач Хенджи Фуджимото, който след 13 г. служба при него успял да избяга в Япония.

Корейският вожд предпочитал супа от перки на акула или от кучешко, която корейците смятат, че носи сила. Бащата на настоящия партиен и държавен ръководител на Северна Корея си падал и по сланината. Смятал, че му дава имунитет и жизненост. Освен това бил най-големият консуматор на коняк “Хенеси”.

Ким Чен Ир разполагал с екип от готвачки, които трябвало да проверят дали всички зрънца ориз, които му се сервират, са абсолютно еднакви по големина и цвят.

В същото време обикновените севернокорейци гладуват.

А лидерът изпращал готвача си до Иран и Узбекистан, за да купи специален хайвер, до Дания за свинско, до Тайланд за манго и папая.

Веднъж Ким Чен Ир накарал готвача си да донесе кутия с любимите моризови питки с аромат на див пелин, които се продават само в големи магазини в Токио. Така с пътуването цената на всеки залък излязла по около $120.

За баща му Ким Ир Сен се знае по-малко. Той бил любител на суровата и едва ли не полужива риба. Веднъж завел цяла делегация от готвачи в Австрия, за да препишат рецептите от най-скъпите ресторанти. А той им служил като преводач, защото знаел немски.

Настоящият лидер на Северна Корея Ким Чен Ун обича суши, деликатесни пържоли от японската порода говеда кобе (120 долара) и шампанско "Кристал", чиято цена е 17 625 долара. Той пиел по две бутилки, когато седне на маса, твърди бившият готвач на баща му Фуджимото.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари