Идеи за бърза и ефектна вечеря

1
Можете да се спрете на спагети, ориз, пица или качамак
Можете да се спрете на спагети, ориз, пица или качамак

Съвременната домакиня често е заета с много неща в ежедневието си.

Освен домакиня и майка, тя е заета и с много и неотложни ангажименти през деня. В тези забързани дни, тя рядко има време да прекара дълго време в кухнята, за да приготви за семейството си домашна вечеря. За тези жени, а и за всички останали, които нямат време, но искат да си приготвят вкусна храна у дома, сме подбрали няколко страхотни идеи, пише Actualno.

Пастата е едно от ястията, които се приготвят много бързо и е чудесен вариант за вечеря, когато не ви е останало време да сготвите. Приготвянето ѝ е много бързо, а продуктите, с които можете да я комбинирате са много и можете да ги съобразите с предпочитанията на семейството си.

Ето и няколко продукта, които можете да добавите към нея:

- песто и пармезан

- готов доматен сос и пресен босилек

- консерва с риба тон, лимон и пресни подправки

- чесън, сушени домати и меко сирене

- чеснова майонеза и консерва млечен грах

- чери домати, синьо сирене, глава лук и пресен босилек

- разтопено масло, пармезан и микс от подправки

Към пастата можете да добавите и пушена риба или парченца аншоа, малко лимонов сок и пресен босилек, а можете и да я комбинирате със свежа зелена салата от рукола и бейби спанак. Която и комбинация да изберете със сигурност ще се насладите на една бърза и вкусна вечеря.

С ориз също можете да приготвите бързи ястия. За целта ви съветваме да имате под ръка ориз в пакетчета, който се вари много бързо. Просто го изсипете във вряща вода и докато се свари, си отворете една консерва грах, нарежете малко бекон или шунка на кубчета, добавете няколко маслини, черен пипер и малко настърган кашкавал. Щом оризът е готов, смесете всички продукти и поднесете със свежа салата.

Пицата се изпича за няколко минути, но подготовката за приготвянето ѝ отнема малко повече време. Съветваме ви да имате във фризера си замразени арабски питки и когато решите да приготвите пица за вечеря, извадете няколко от тях и без да ги размразявате ги сложете в тавичка и сложете отгоре всичко, което ви дойде на ум или имате в хладилника. Намажете първо с кетчуп, наредете отгоре парчета шунка, гъби, бекон или сирене, поръсете с риган, поръсете в кашкавал и изпечете в предварително загрята фурна за 2-3 минути или до готовност.

Когато нямате нищо за вечеря, можете бързо да си приготвите и качамак. Сместа за него се продава готова в магазините и става готов буквално за 10 минути, а и е много вкусен. Добавете към него запържено с червен пипер масло, натрошете отгоре малко сирене и му се насладете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари