Километричните опашки на "Кулата" отказват все повече хора от почивки в Гърция

4
Туроператорите призовават за спешни мерки, които да облекчат преминаването на границата
Туроператорите призовават за спешни мерки, които да облекчат преминаването на границата Снимка: Кети Тренчева, БНР

Туроператорите призовават за спешни мерки, които да облекчат преминаването на границата

Отново километрични опашки на ГКПП "Кулата". И този уикенд желаещите да почиват на гръцкото море трябваше да чакат с часове, за да преминат границата. Именно това отказва много български и чуждестранни туристи от кратки почивки в Гърция.

Клаудио Габър пътува от Румъния със семейството си на море в южната ни съседка. Разказа пред камерата на БНТ, че ако е знаел колко време ще чака на границата, би се отказал да почива в Гърция.

"Обсъдихме го и по пътя и не бихме дошли отново, защото сме семейство с деца сме и изобщо не ни е приятно да губим по 4-5 часа на границата, за нищо, без причина", каза той.

Туроператорите у нас отчитат, че все по-дългото чакане на границата води до отлив на клиенти, най-вече за еднодневните екскурзии до гръцкото море. При липса на опашки, туристите тръгват от Благоевград в 6 часа сутринта, а в 9 вече могат да се къпят на плажа.

"При последното преминаване бяха стигнали в 12 часа. Това стоене на границата първо изнервя туристите, второ пристигаме много късно на плажа и съвсем нормално е, да не се изпълни програмата, по която са тръгнали тези хора и най-неприятното в цялата тази ситуация че от това губят и нашите домакини - гърците в случая и ние като туроператори и превозвачи".

В Гърция собственици на туристически автобуси отчитат спад с 30 процента при пътуванията извън страната, заради нежеланието на туристите да прекарват единия от почивните си дни в чакане на границата. Затова туроператорите призовават за спешни мерки, които да облекчат преминаването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    До първи и трети
    оказа се, че си голям спец по Гърция, доста си кръстосвал - явно си шофьорче и спиш по паркинзите или си куфарен търговец 5-6 години вече почиваме само в Гърция и винаги сме били добре посрещнати. Любезни хотелиери, любезни ресторантьори, винаги като седнеш в ресторанта веднага се носи студена вода, някаква малко предястие докато си чакаш храната. За завършек винаги има дребен десерт, също така бонус от собственика. Никога не съм си поръчвал порция над 30-35 евро, но винаги отношението е едно и също, любезни и усмихнати. Знам, че надали ме обичат и за тях сме просто клиенти, но го правят с финес и умение. За азлика от сърдитите, груби и намръщени "хотелиери" и "ресторантьори" по нашето бетонирано лайноморие. Харесва ми, че тази година благодарение на така наречените от овчелюдието "братушки", които предизвикаха огромна регионална екокатастрофа с взривения язовир, хората правилно се страхуват, че мърсното ни море ще стане още по-мръсно. Това води до огромен отлив на туристи, което се надявам, че ще доведе до някакво превъзпитания на наш ганьовец, нарекъл се хотелиер или ресторантьор.
  • 11
    3
    до 2
    Значи, селски путьо, когато аз съм кръстосал гърция надлъж и на шир, ти си щипал пишката на някой съученик в тоалетната на прогимназията. Колкото македонската измет брази България, точно толкова и гръцката я мрази. С едната разлика, че го правят по-прикрито и професионално.
  • -3
    2
    аха
    съмнявам се да си стъпвал в Гърция, прост русенски ганьо
  • 7
    1
    ...
    Това е целта на византийските хейтъри. Да ви откажат. Вас, Българите, защото ви мразят. Те искат изискани платежоспособни педерасти, които кацат със самолети и не им задръстват пътищата и плащат по 700 евро за плато стриди. Мислите, че не е така ? Я помислете пак.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари