Нови магистрални такси: С колко ще поскъпне пътят ни до гръцкото море?

0
Пътуващите към Кулата, Солун, Игуменица и Александрупулис трябва да плащат с около 30-35% повече
Пътуващите към Кулата, Солун, Игуменица и Александрупулис трябва да плащат с около 30-35% повече

Пътуващите към Кулата, Солун, Игуменица и Александрупулис трябва да плащат с около 30-35% повече

Новият концесионен договор за гръцката магистрала „Егнатия“ и трите вертикални пътни оси, които представляват връзките с Албания, Северна Македония и България, беше подписан в петък.

Това ще доведе до корекция на пътните такси, които засягат българите в следните отсечки: от Кулата до Солун, от Солун до Игуменица, както и от Солун до Александруполис.

Решението за увеличение на пътните такси вече е публикувано в гръцкия Държавен вестник. То варира между 30% и 35%, информира bTV.

Но има и случаи, в които таксата е намалена – например тази след границата на ГКПП „Кулата - Промахон“. Там вече ще се плащат 1,90 евро вместо 2 евро.

Българите, които ще пътуват по отсечката Кулата - Кавала, вече ще плащат 4,05 евро вместо досегашните 3,60 евро.

По отсечката Кулата-Солун цената скача от 3,30 евро на 4,15 евро, а от Кулата до Игуменица вече ще се плаща по 15,55 евро вместо сегашните 12,60 евро.

За пътуващите през ГКПП „Илинден - Ексохи“ в посока Александрупулис таксата ще е 5,85 евро вместо досегашните 4,50 евро.

Новите цени се очаква да влязат в сила до няколко дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари