Кикбоксьор извади кръста от водите на река Янтра в Бяла

1

27-годишният Димитър Върбанов от Бяла извади кръста от водите на р. Янтра под моста на Колю Фичето. 

Това е второто участие на агронома в ритуала на Йордановден, но тази година е първата му победа. Димитър Върбанов е състезател по кикбокс в спортен клуб „Минотавър“ в Бяла.

На Богоявление стотици жители и гости на Бяла се събраха в 10:30 часа около моста на майстор Колю Фичето, за да наблюдават ритуала по хвърлянето и изваждането на светия кръст от водите на река Янтра, пише Бряг Нюз. Отец Георги от храма „Свети Георги“ извърши водосвет и благослови града и неговите жители за здраве и благоденствие. След това свещеникът хвърли кръста във водите на реката, а 10 смелчаци се хвърлиха да го спасяват. Сред ентусиастите имаше жител на Елена, двама бяха от Русе и един от с. Копривец. Най-младият от здравите мъже е на 18 години, а най-възрастният – на 39. За да се гарантира тяхната безопасност, бяха подсигурени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната.

В знак на уважение и признателност към най-бързия плувец - Димитър Върбанов, кметът Димитър Славов му връчи парична награда от 400 лв. Всеки от останалите участници пък беше поощрен за куража си с награда от 50 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари