Киев: Нямаме дори 30% от нужното за контраофанзива срещу Русия

1
Недостигът на боеприпаси ограничава украинските възможности за коренна промяна на ситуацията на място
Недостигът на боеприпаси ограничава украинските възможности за коренна промяна на ситуацията на място Снимка: БГНЕС

Недостигът на боеприпаси ограничава украинските възможности за коренна промяна на ситуацията на място

Представител на украинското правителство заяви, че не разполагат "дори с 30% от това, което е необходимо на Украйна" за настъпателни действия срещу Русия, съобщи вестник "Файнейшъл таймс", цитиран от Дарик Радио. "Украйна няма да може да проведе пълноценна контраофанзива срещу руските въоръжени сили поради недостиг на военно оборудване, оръжия и боеприпаси".

Според служителя недостигът на боеприпаси "ограничава украинските възможности за коренна промяна на ситуацията на място".

Друг украински правителствен служител заяви, че липсват "дори 30% от това, от което Украйна се нуждае" за настъпателни действия.

"Не очаквам да имаме достатъчен капацитет, за да планираме решителна контраофанзива през тази година. Основните ни планове ще бъдат изпълнени през следващата година", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Няма
    Никакъв смисъл с боеприпаси или без абсолютно същото ще си бъде. Хаха само разсмивате публиката! Колко далеч са от истината горките бандеровци чак да му се доплаче на човек като чете подобни статии
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари