Киев: Не трябва да се поддаваме на изнудването на Москва за зърнената сделка

0
Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба
Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба Видео: NOVA

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба

Черноморската зърнена инициатива не бива да се подновява заради изнудване от страна на Русия. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, предава NOVA.

Коментарът му идва след срещата на руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган. Двамата лидери се срещнаха в черноморския град Сочи. След повече от три часа преговори обаче те не стигнаха до обещание за подновяване на зърнената сделка. Путин заяви, че Западът трябва да изпълни всички условия на Москва, докато Анкара призова Киевда направи някои отстъпки”.

Дори Русия да обяви официално, че се присъединява към зърнената сделка, това няма да е причина за нас да празнуваме. Като участник в сделката руските власти могат да дърпат конците и да я възпрепятстват по всяко време. Затова Украйна настоява за създаване на алтернативен коридор. Необходимата инфраструктура за тази цел е налична и ние доказахме, че работи. Виждаме също че има държави, които са заинтересовани да ни помогнат да направим този нов коридор стабилен и безопасен. В отношенията между Зеленски и Ердоган има доверие. Убеден съм, че те ще обсъдят подробно разговора и споразумението, ако е постигнато такова с Путин в Сочи”, заяви министърът на външните работи на Украйна Дмитор Кулеба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари