Киев: Най-малко 500 украински деца са убити след нахлуването на Русия

0
Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен, се казва в изявлението на прокуратурата
Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен, се казва в изявлението на прокуратурата Снимка: Фейсбук

Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен, се казва в изявлението на прокуратурата

Най-малко 500 украински деца са убити досега след нахлуването на Русия в Украйна, което Москва започна преди повече от 17 месеца, предаде ДПА, като се позова на изявление, направено днес от генералната прокуратура в Киев.

Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен, се казва в изявлението на прокуратурата. Според нея действителният брой вероятно ще бъде по-висок, тъй като украинските власти продължават да разследват жертвите в зоната на военните действия и в освободените от Украйна територии, както и в регионите, окупирани от руските войски, допълва БТА.

Броят на убитите и ранените деца е най-голям в източните области Донецк и Харков, разположени близо до фронтовата линия, следвани от региона на столицата Киев и град Херсон в Южна Украйна.

Според прокуратурата съвсем наскоро при ракетен удар в Западна Украйна в петък тази седмица е загинало 8-годишно украинско момче.

Съдебната система на Украйна регистрира цивилните жертви във войната, започната от Русия през февруари миналата година, и събира доказателства, които потенциално могат да бъдат използвани в съдебни процеси за подвеждане под отговорност на руски военнослужещи за военни престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    До коментар №2
    Тоз пък руска пропагнада! Някои хора помним повече от 2 минути! https://www.youtube.com/watch?v=Ke4xJo9Pukw <--- Репортаж на БТВ за конфликта в Украйна през 2015 г. През 2015-та с биберон ли беше?
  • 3
    4
    9839238
    на №2 реакцията е толкова остра, понеже на №1 коментара е доказателство, че всичко което са му говорили на №2 досега е било лъжа и той го знае, но обиждайки този, който му е разбил илюзията му храни егото и мо помага да продължава да живее в самозалъгване, иначе трябва да си преглътне гордостта и да признае, че е грешал, което никак не е лесно
  • 3
    3
    до 2
    ти по цялата глава ли си толкова умен?!?
  • -5
    2
    До 1
    Къде ги чете тия руски глупости бе отрепко ! Ти нормален ли си да цитираш руската преса ! Или си мислиш ,че Украйна е нападнала Русия ! Чакаш още едно АСВАБАЖДЕНИЕ, нали ? Не се свършихте бе ... !
  • 13
    1
    Нищо лично
    Само да попитам,а колко гаври и убийства станаха от 2013/2014 г.до преди инвазията на Русия със етнически руснаци,семейства,възрастни в Донбас,Горловка и териториите завзети от Русия днес? Живи изгорените ги забравиха Евроатлантиците в Дома на Профсъюзите? Разстрелите по улиците? Всичко беше онлайн в и-нет и публикувано в ю туб и соц.мрежи.Защо това не e тема на разговор или внимание? Поне до 2022 -януари ? Има убити и с български произход.Това защо никой не го вижда и коментира? Нима всички бяха слепи и глухи в Европа,България,Полша и цял свят,ООН ?ХАГА? Едно е да ненавиждаш руснаците и да ги мразиш и друго е да ги малтретираш,а съвсем друго е да искаш да разпарчадисаш една прекрасна Украйна и да я ограбиш и разделиш териториално заради полезни изкопаеми и плодородие така липсващо днес в световен мащаб в следствие на хищническата политика на икономическо ограбване и заробване от бившите Империи.Не съм адвокат на никой,но реалността е такава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари