КЕВР започва проверки на трите енергийни дружества

0
Теменужка Петкова: С тези проверки искаме да покажем, че държавата е на своето място
Теменужка Петкова: С тези проверки искаме да покажем, че държавата е на своето място Снимка: Novini.bg

Комисията за енергийно и водно регулиране и Министерството на енергетиката предприемат от 15-и януари съвместни проверки на трите енергоразпределителни дружества относно това как се формира цената на тока.

Това обявиха на брифинг енергийният министър Теменужка Петкова и председателят на КЕВР Иван Иванов, предаде Novini.bg

"От 15-и януари стартират проверки на трите дружества и ще приключат до 25-и януари. Всяка от институциите ще работи в рамките на своите правомощия. Ще се проверява техническото състояние на обектите, ще бъдат отчетени електомерните табла. Ще се провери дали дружествата изпълняват законовите актове и разпоредби'', посочи министър Петкова.

"По отношение на КЕВР, оттам ще следят за лицензионните дейности на дружествата. С тези проверки искаме да покажем, че държавата е на своето място. Всяка една от институциите ще изпълни своите правомощия, за да се уточни дали всичко е наред'', каза още тя.

"Има и втората мярка. И тя е, че още в понеделник свиквам в ръководителите трите енергийни дружестваЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про, както и трите дружества от БЕХ, които осъществят основните количества електоенергия. За участие в заседанието съм поканил и министър Петкова'', заяви от своя страна председателят на КЕВР Иван Иван

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари