Кемперът на "Една от 8" пристигна в Русе

1
Фондацията на Нана Гладуиш стартира своята обиколка из страната в помощ на жените с рак на гърдата
Фондацията на Нана Гладуиш стартира своята обиколка из страната в помощ на жените с рак на гърдата

Розовият кемпер на „Една от 8“ – фондацията на Нана Гладуиш пристигна днес в Русе.

Преди дни екипът на фондацията стартира своята обиколка из страната в помощ на жените с рак на гърдата. Кемперът спря на паркинга пред Онкодиспансера и ще бъде там до 14:30 часа. След 15.00 часа може да бъде намерен до магазин „Мания“ на ул. „Славянска“, пише Арена Медиа.

Ние сме тук за да кажем на жените, че има надежда“, сподели Антонина Топалова – психоложка на фондацията. „Аз също съм го минала това заболяване преди 12 години и вече съм забравила за него. Това им казвам на нашите жени – ако вярваме, че сме здрави – това и става. В Русе сме, защото много жени ми казват – далече ни е София. За съжаление много хора смятат, че когато някой се лекува от рак – той е смъртник. Истината е, че от инсулт, инфаркт и диабет си отиват много повече хора, отколкото от рак на гърдата“, разказа Топалова.

Нашата задача е да дадем една подкрепа през целия период на лечение, от поставяне на диагнозата, през окапването на миглите, веждите, косата, просто цялата женственост си отива. Мили момичета – оцелява се, не ни третирайте като инвалиди“, призова психологът Антонина Топалова и добавя: „Преглеждайте се! Ранната диагностика е сигурен живот! Вече почти всяка четвърта жена може да се разболее, а не една от осем.“

Дейностите, които се предлагат в Розовият кемпер на „Една от 8“ са индивидуални информационни и практически консултации, индивидуални психологически консултации, техники за справяне със стреса, съвети за хранене по време на лечение, арттерапии, групови занимания и съвети от професионален гримьор. Също така ще се раздават аксесоари за жени с рак на гърдата.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари