Kaufland направи зарядна станция за електромобили

0

Kaufland България откри своя 11-и хипермаркет в София.

Магазинът се намира на централна локация на голям столичен булевард и е 57-и за веригата в България. Новият обект открива нови 150 работни места. Той разполага с 4000 кв. м търговска площ и 250 паркоместа, които са с 15% по-широки от обичайните.

В изграждането на обекта са вложени 15 млн. лв., 5% от тях са за облагородяване на района около хипермаркета.

Лентата прерязаха управителят на търговската верига Димитър Спасов, Калин Николов, зам.-кмет по икономическите въпроси на район „Красно село“ и д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара. На официалното откриване присъстваха множество бизнес партньори и медии, предаде репортер на Economic.bg.

„Богат асортимент, качествени продукти и изгодни цени. Това е комбинацията, която прави Kaufland България успешна. Именно това ще открият клиентите ни и в новия хипермаркет“, посочи Димитър Спасов.

Магазинът предлага над 20 хил. артикула от 792 български доставчика. Българските стоки достигат до 70% в някои от продуктовите категории. За запълването на хипермаркета със стока са били необходими 100 тира, 3 от които – само с плодове с зеленчуци.

Kaufland залага на свежите продукти – плодовете и зеленчуците, както и стоките от 25-метровата обслужващата витрина не се прибират, а се разпродават до края на деня. „Всеки ден стартираме с изцяло обновена стока“, подчерта Спасов.

Потребителите, предпочитащи биопродукти, могат да избират между 235 био артикула в новия Kaufland. Филиалът разполага и с най-голямата пекарна, предлагаща над 60 продукта, а клиентите могат да пазаруват на 18 каси.

Тъй като потребителите стават все по-отворени за чуждестранна кухня, обектът предлага и постоянни щандове за азиатска, руска и турска кухня.

Друго нововъведение е бързозарядната станция за електромобили на паркинга пред хипермаркета. Съоръжението е от най-ново поколение – то може да зарежда 2 автомобила едновременно и е напълно безплатно за клиенти на веригата.

Инвестицията в зарядната станция е между 25 и 30 хил. евро, а зареждането отнема между 15 и 20 минути. Такива ще бъдат поставени в обектите на веригата в София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Бургас и Варна. „Идеята е всеки, който кара електромобил и тръгне от София към морето, да може да зареди на всеки наш обект и то напълно безплатно“, посочи Спасов.

Хипермаркетът отговаря на най-високите екологични стандарти и има редица системи за спестяване на енергия. Така сериозно се намаляват нивата на въглеродните емисии и фините прахови частици, които замърсяват въздуха.

През 2016 г. Kaufland България отчита 1.4 млрд. лв. оборот, което е с 8% повече от предходната година. Компанията е внесла в държавния бюджет 125 млн. лв. под формата на преки и косвени данъци, от които 11 млн. лв. са данък печалба.

Бъдещите планове на компанията са да открива 1 до 2 магазина през настоящата и следващите години, като се поставя основен акцент върху модернизацията на съществуващите обекти. Планираните инвестиции в строителство през 2017 г. са между 25 и 30 млн. евро.  

Kaufland България е един от най-големите работодатели у нас. Компанията има общо 16 600 служители – 6800 на трудов договор и още 9800 на граждански договор, ангажирани с дистрибуцията на рекламния вестник. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари