Кацаров отговори: Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на ГЕРБ

0
Според д-р Кацаров твърденията на бившите управляващи са инсинуации
Според д-р Кацаров твърденията на бившите управляващи са инсинуации Снимка: Фейсбук

Според него твърденията на бившите управляващи са инсинуации

Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на ГЕРБ, заяви бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров, след като по-рано днес Костадин Ангелов от ГЕРБ обяви, че изпращат в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено от страна на Кацаров.

Според д-р Кацаров твърденията на бившите управляващи са инсинуации, предаде NOVA

На брифинг днес, Костадин Ангелов и Асен Балтов са разпространили информация, за това, че в периода 12 май – 10 юни съм бил заемал едновременно длъжността министър на здравеопазването и Председател на ЦЗПЗ.

Според закона, ако едно лице е избрано за министър, то трябва в едномесечен срок да предприеме действие за прекратяване на участието си управлението на търговски дружества и други юридически лица. Аз не само съм предприел действия, но и фактически съм прекратил участието си в управлението на ЦЗПЗ на 27 май, когато е проведено общото събрание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни.

Тъй като и за неспециалист е ясно, че в случая няма абсолютни никакви данни, нито за престъпление, нито за конфликт на интереси, считам, че изявленията на представителите на ГЕРБ представляват набеждаване по смисъла на чл. 286 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Следващата седмица ще подам сигнал до специализираната прокуратура за набеждаване, каквото представлява деянието на Балтов и Ангелов.

Ще добавя и следното:

Ще понеса опитите на политическа партия ГЕРБ да ми отмъсти за изнесените факти за управлението на държавата и болниците, като ме оклевети и злепостави пред обществото. Не съжалявам за това и ако времето можеше да се върне, пак щях да го направя, защото хората заслужават да знаят истината за корумпираното управление, донесло толкова беди на цялото ни население, не само в сферата на здравеопазването”, заявява в публикуваното на сайта на ЦЗПЗ изявление д-р Стойчо Кацаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари