Католическата общност в Русе посрещна Великден

0
Специални поздравления към миряните бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев
Специални поздравления към миряните бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев Снимка: Областна администрация Русе

Католическата общност в Русе, която наброява повече от 1000 души, отбеляза Възкресение Христово

Тя включва не само българи, но и чужденци. Сред хората от други държави най-много са италианците. Има също американци, а напоследък поради обстоятелствата в Източна Европа в католическата църква за молитва идват и украинци.

Специални поздравления към миряните бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев. „Вярата във възкръсналия Христос е пътят, който хората трябва да следват, за да превъзмогнат стихиите на съвремието ни, а почитането на неговите завети е лекът, който ще ни изцери от конфликтите вътре и извън нас. Пожелавам на всички християни най-вече здраве, смирение и любов. Нека чудото Христово върне на всички ни вярата в човешките добродетели и ни помогне да ги потърсим и открием в себе си. Нека вдъхновени от неговото дело, намерим сили да разрешим всички споходили ни проблеми, както и да се научим да вземаме по-добри решения за нас и нашите близки“, се казва в написаното от областния управител към католическата диаспора, пишат от пресцентъра на Областна администрация Русе.

Посланието на Негово Високопреосвещенство монсеньор Страхил Каваленов е за кураж. „Празникът на Възкресение Христово е празник на победата на доброто, победата на живота, победата на Бога, който е любов, над всяко зло, над смъртта и греховете“, каза монсеньор Каваленов и добави, че на тези, които вярват в Христа Победителя нищо не може да им попречи на пътя към блажената им вечност, която е обещана. „Затова в трудностите, които преживява светът, моят призив е да не се страхуваме, защото имаме велик защитник и спасител, който е самият Бог станал човек за нашето спасение“, коментира Негово Високопреосвещенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари