Касираха изборите в Борован

0
Решението на ВАС е окончателно
Решението на ВАС е окончателно

Решението на ВАС е окончателно

Върховният административен съд (ВАС) касира изборите за общински съветници в Борован и обяви вота на избирателите за недействителен. Това ще доведе до свикването на нови избори за членове на Общинския съвет. Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

ВАС отмени решение от 21 ноември 2023 г. на Врачанския административен съд, с което вотът през миналата есен беше признат за валиден от Общинската избирателна комисия.

Жалбата срещу вота във врачанското село беше подадена от страна на местната коалиция „СДС“ и се основаваше на куп нарушения в секцията в село Малорад, съобщава БНР. А те станаха известни дни след местните избори, когато цяла България научи как в малките населени места може да се фалшифицира вота на избирателите. Аферата, станала известна като „Чичо Данчо, ти кой номер си?“, доведе и до арести на членове на СИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари