Карлос Насар: Срязването на ахилесовото ми сухожилие стана при нелепа злополука

0
И Луната в София да свалиш, може да си извън класацията. Наградата „Спортист на годината“ загуби тежестта си поради несправедливост, заяви щангистът
И Луната в София да свалиш, може да си извън класацията. Наградата „Спортист на годината“ загуби тежестта си поради несправедливост, заяви щангистът Видео: bTV

И Луната в София да свалиш, може да си извън класацията. Наградата „Спортист на годината“ загуби тежестта си поради несправедливост, заяви щангистът

Като несправедливост. Така определи резултатите от "Спортист на годината" Карлос Насар. Щангистът, който стана европейски шампион в кат. до 89 кг със световен рекорд през миналата година, завърши на пето място в традиционната анкета. При гостуването си в "120 минути" по bTV, той заяви, че наградата вече не му е цел, защото за него тя е загубила тежестта си.

"Класацията "Спортист на годината" не може да ми повлияе. Аз си имам цели и състезания, на които ме оценяват. Определено не е нещо, което ми влияе. Хубаво е въобще, че има такова събитие. В България е пълно с можещи спортисти."

"Но имаше несправедливост, която се случи към мен, а и не само. Станимира Петрова назад. Божидар Андреев назад. Говорим за след десетото място. Имаше силни спортисти на 14-о и 18-о място. Доста ощетени имаше. Така самата награда губи тежестта си, а по едно време беше доста престижна."

"Мисля, че е абсолютно възможно да съм "Спортист на годината". Аз винаги давам максимални резултати, но това не е награда, особено след това награждаване, която искам да спечеля. Не е моя цел. Показа се, че каквото и да направиш - ако ще и Луната в София да свалиш, може въобще да не си в класацията."

Насар се върна и към тежката контузия - срязан ахилес, и дългия път до мечтаното завръщане.

"Беше инцидент. Просто една нелепа злополука, която се случи. Не мисля да влизам в подробности. Може да се случи на всеки. За нито един момент не си помислих, че може да прекратя спортната ми кариера. Знаех, че ще е трудно и както винаги бях готов да положа каквито и да било усилия, за да се върна, защото това е нещото, което обичам да правя."

"Ахилесът ми вече е много добре. Операцията на д-р Нешев беше безупречна. Може би избързах с тренировките, но всичко вървеше гладко, след като навлязох в по-добра форма, не съм имал болки, нито усложнения върху левия крак."

"Според мен всеки един шампион си има своите особености и в някои случаи смелостта и глупостта е много трудно да се различат. Трудно е да се знае мярката на смелостта и тя се превръща в глупост. Доста често ми се случва, в опит да съм смел, да направя някоя беля. Радвам се, че всичко мина безупречно заради хората, които са до мен и ми дават съвети. Трябва да има и такива, а не да си мислим, че ние знаем най-добре. Трябва да се вслушваме в по-мъдрите и по-опитните."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари