Карелия потъна в траур

0
13 деца в неравностойно положение и един възрастен са загинали след обръщане на лодка в буря в руска република
13 деца в неравностойно положение и един възрастен са загинали след обръщане на лодка в буря в руска република

В руската република Карелия днес е ден на траур в памет на децата, които загинаха при тежък инцидент в летен лагер, информира Бтв.

Четирима души са задържани за трагедията в руската република.

По предварителни данни бедствието е сполетяло децата от местния оздравителен лагер, докато са плували в езерото с три лодки. В тях са се намирали 47 деца и четирима инструктори. Официално е потвърдено за 14 загинали деца.

Четирима души са задържани за трагедията в руската република. В бурята лодките са се преобърнали и са потънали, като по последни данни сред загиналите няма възрастни. Жертвите са на възраст между 12 и 15 години и са от Москва. Задържани са директорите на парка и двама инструктори.

Разследващите твърдят, че още на 17 юни е съобщено, че предстоят бури и лошо време. Властите са решили след трагедията всички деца, останали в лагера, да бъдат преместени в район, до който медиите няма да имат достъп.

Лагерът ще бъде закрит. Изпълняваме процедурите по предаване на децата на родителите им“, заяви руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков. 

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари