Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости!

0
"Все още има проблем с изучаването на Майчин език"
"Все още има проблем с изучаването на Майчин език"

Днес на провелата се пресконференция на съпредседателите Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак и областния председател на ДПС Кърджали Хасан Азис, по повод отбелязването на 26-годишнината от учредяването на ДПС.

Четин Казак заяви, че както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми крепости. Всякакви опити да се подмени или присвои профила и същността на ДПС и той да бъде представен в изопачена светлина са обречени на неуспех, предаде „Нова телевизия“.

Според него трябва да се търсят решения за справянето с проблемите на хората, които искат да изучават майчиния си език.

"Все още има проблем с изучаването на майчин език. Освен това хора от малцинствата все още не са допускани в структури като МВР и отбрана, не са допускани в администрацията. Ще работим за това всички български граждани да бъдат равни", коментира съпредседателят на ДПС Рушен Риза.

Хасан Азис каза, че областните и общинските структури на ДПС в Кърджали са единни и сплотени, въпреки бурните събитията през последните месеци в нашата партията. Според него няма разцепление в структурите на ДПС в района и диалогът с избирателите им не е нарушен. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация, заяви Азис, който пое временно и областната организация на ДПС, след като досегашният й лидер Бахри Юмер реши да последва отстранения от ДПС Лютви Местан.

Мустафа Карадайъ призова тези, които не споделят ценностите на ДПС и напуснаха Парламентарната ни група, да бъдат така доблестни и да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си създадат свой политически проект.

"Предишният ни председател Лютви Местан вчера е коментирал, използвайки изрази като "аз прозрях" и "аз правих". Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Стои отворен въпросът кога е прозрял – след изключването му от партията заради неговото поведение или когато беше председател на ДПС. Местан признава, че се е опитал да подмени ДПС и то без дебат в легитимните колективни органи на партията", коментира още Карадайъ.

Ние осъзнаваме, че Кърджали се намира в епицентъра на политическите събития в нашата партия, каза още Хасан Азис.

На тържествата по повод 26-годишнината на ДПС тази вечер се очаква да присъстват 400 души, а сред тях ще има политически репресирани лица, бивши председатели на общински структури, бивши народни представители от Кърджали.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари