Каравеловци се състезават по правопис на английски език

0
Инициативата ще се проведе  на 5 март (четвъртък), от 17.30 часа, в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе
Инициативата ще се проведе на 5 март (четвъртък), от 17.30 часа, в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе

Възпитаници на ОУ “Любен Караевелов” от IV до VII клас ще участват за трети породене път в състезание за правопис на английски език “Spelling Bee”. Инициативата ще се проведе  на 5 март (четвъртък), от 17.30 часа, в Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе.  Надпреварата е кръг от Националното състезание, организирано от Фондация “Корпус за образование и развитие КОРПлюС”, в партньорство с Фондация “Америка за България”.

С всяка изминала година, състезатието привлича все повече участници.  Подготовката и участието в него стимулират интереса на учениците към английския език и им помага да подобрят правописа си и да обогатят речниковия си запас. Успоредно с това, се изграждат и умения за състезателност и постоянство.

След училищния кръг предстои регионален и национален. По традиция, учениците от ОУ “Любен Каравелов”, класирали се на първо и второ място в училищния кръг, са и сред първите в регионалното състезание.

 По време на надпреварата “Spelling Bee” в Русенската библиотека, участниците и гостите ще имат възможност да разгледат и изложба на ученически проекти, разработени на английски език. Те са дело на ученици от пети клас на едноименното основно училище, а тема на експозицията е „Моята България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари