Каракачанов: Комисията по историческите въпроси не се е събирала по вина на Скопие

1
Договор за добросъседство между България и Северна Македония има от 2 август 2017 г., но те не го спазват, заяви вицепремиерът
Договор за добросъседство между България и Северна Македония има от 2 август 2017 г., но те не го спазват, заяви вицепремиерът Видео: БНТ

Договор за добросъседство между България и Северна Македония има от 2 август 2017 г., но те не го спазват.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в Русе, предава БНТ.

Той отчете, че Междудържавната комисия по историческите въпроси не се е събирала от ноември миналата година по вина на югозападната ни съседка.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Смятат, че може с тези азиатски номера - едно ще ти кажа, друго ще направя, да мине номера. Три годни приблизително те не направиха нищо. Лъгаха, въртяха, усукваха се, отменяха, отлагаха. Какво има да спорим за неща, които са известни от историята. Защо да спорим? Все едно утре да дойде някой малоумник и да започне да спори за Левски, дали е бил българин или не е бил българин. Или е бил румелиец, нали Южна Румелия.

Каракачанов беше в родния си град Русе именно за откриване на паметник на Васил Левски. Това е първият голям монумент на Апостола на Свободата в града. Заедно с постамента е висок 4,20 м и се извисява в Парка на възрожденците в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари