Каракачанов: Една оставка в момента означава да съборим правителството – за мен това не е решение

0
Оставката на Симеонов означава ДПС и БСП да се върнат на власт, заяви вицепремиерът
Оставката на Симеонов означава ДПС и БСП да се върнат на власт, заяви вицепремиерът Видео: bTV

"Една оставка в момента означава да съборим правителството – за мен това не е решение."

Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на "Обединени патриоти", предаде репортер на Агенция „Фокус“.

По думите му, представяйки си, че оставката на Симеонов означава ДПС и БСП да се върнат на власт, за него това не е решение. „Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Аз мисля, че подсказах днес на празника на тези, които бяха. Какво означава оставката на един вицепремиер – или падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира той.

По думите му, ако се изгони НФСБ от управлението, трябва да се разчита на Марешки. „За мен това не е алтернатива. От тази гледна точка изразих моето мнение, че г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. Искам да кажа и нещо друго. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари