Карайте със 120 в града, не спирайте на жълто, паркирайте на пешеходна!

3
Русенец отправи необичайно послание към съгражданите си
Русенец отправи необичайно послание към съгражданите си Снимка: Кис 13

Русенец отправи необичайно послание към съгражданите си във връзка с наближаващите Великденски празници.

Преслав Пенчев се обърна към всички шофьори в града и ги призова да бъдат толерантни, внимателни и да дават личен пример на останалите водачи с поведението си.

Ето какво написа г-н Пенчев в обръщението си:

"Колеги. Толерантното отношение е манталитет на поведение и мислене.

Изказване от типа на "този път бях толерантен, ама следващия път...", си е чисто позьорство.

Да се правим на толерантни по улиците е безсмислено.

Няма смисъл да се потиска агресията. Карайте със 120 в града, не спирайте на жълто, пешеходните пътеки и легалните полицаи са просто един бич божи, който да вдига градския разход и да създава работа на сервизите да сменят накладки и окачване.

Велоалеите са винаги добър избор за паркиране. Спазването на дистанция от автомобилите също е безсмислено. Някой като ви пречи с движението си - все пак имате къси/дълги, ако сте по на зор, имате клаксон. В комбинация са неочаквано ефективни.

На светофар, когато завивате и колата пред вас не тръгва, използвайте ги. Вероятността да дава път на пешеходец е нищожна, по-вероятно е да си говори по телефона като вас.

Винаги си стойте в лява лента дори и цялата дясна да е свободна, там е запазено за учебни, пенсионери и паркиране. Ако се движите по модернизираните булеварди, не забравяте да се възползвате от експресните бус ленти. Все пак са изключително удобни за паркиране и заобикаляне на неориентираните колеги.

В този ред на мисли приближават празници и може да си позволите да използвате малко по-често мигач, ама пак пестеливо, да не ви свърши жълтото или каквато боичка сте му избрали. Все пак, ако не дай си боже се случи, следващия път като пуснете аварийките, някой може да се уплаши, че искате да се включите в движението. Много е важно, ако усетите, че някой иска да влезе във вашата лента да оберете дистанцията още преди да е пуснал мигач.

А сега за най толерантната група водачи (не става дума за автобусните), а именно мотористите. Регистрационните номера в момента на поставяне в КАТ отивате и ги сваляте, и малко ги търкате на гумата. Няма смисъл просто да ги кривите. Ако все пак много бързате да го изфорсирате, може да ползвате канаколит и пясък от пясъчника (създава екзотично усещане).

След това в първия сервиз или пред гаража ви да поставите по-резонансно гърне. От светофар до светофар винаги до ограничител и/или кантар. Кантарът е препоръчителен през деня... повече публика има. Ограничител вечер след 22 е най-ефикасен. Спирането с мотор на пешеходна пътека е препоръчителено, само ако в близост има кафене и ако се комбинира с ограничител. За сега толкова

Аз не съм безгрешен и знам, че греша . Човек съм и се старая да прощавам и да пазя другия. Който ме познава, знае как карам. Дори се учудвам, че все още не съм се видял на някой клип или снимка с коментар от типа ... "колегата с пежото следващия път.....", случва се, всеки си има грижи и приоритети.

Един бърза да спести някоя друга секунда, за да изкара някой лев отгоре, друг бърза, за да впечатли спътника си и околните и да си погали егото. Трети бърза да стигне до болен човек. Четвърти - да посрещне детето от градина. Пети  - да купи свежи зеленчуци от пазара, който всеки момент ще затвори. Шести бърза за уговорка/среща/кафе/келешлък. Ежедневието на всеки е изпълнено с неща, които към момента ни се струват важни.

Толерантното отношение е начин на мислене и личен пример. Толерантно позиране е, когато си сам, да си си хулиган, а когато някой е с теб или си пуснал камерата, да се възмущаваш на неща, които преди месец, година самият ти си правил.

И все пак идеята е да се споделят неща, който са ви направили впечатление, за да се учим от грешките на другите, за да бъдем по-добри. И все пак, когато се случи нещо, обикновено е твърде късно да се промени.

Превенцията е нещо непознато, толерантността също. Просто според мен човек трябва да бъде личен пример с поведението си, а не да си мисли "око за две, зъб за чене".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари