Карадайъ: Ние не си изхвърляме приятелите, ДПС стои плътно зад Делян Пеевски

0
Според лидера на движението медиен монопол няма
Според лидера на движението медиен монопол няма Снимка: БГНЕС

Според лидера на движението медиен монопол няма

"Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не са го заслужили. Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и като депутат както всички останали народни представители е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно“. Така председателят на ДПС опроверга твърденията от кръга "Капитал“ за конфликт между лидера на партията и Делян Пеевски.

В Борино и Сърница ден по-късно Карадайъ отново разби митовете за медиен монопол от страна на Пеевски и посочи всички усилия на ДПС и Делян Пеевски за изсветляване на медийната среда и борба за свободата на словото.

"Говорят за медиен монопол в България и казват, че Делян Пеевски е медийният монополист в държавата. А точно те държат медийния монопол в България и затова свободата на словото в България е на 111-то място. Г-н Пеевски като си продаде и трите медии, които бяха негови, свободата на словото в нашата държава изпадна на 113-то място. Когато всички тези хора от тази група говореха за медиен монопол и свобода на словото в България, заедно с г-н Пеевски внесохме законопроект за публичност на собствеността на медиите и на офшорните компании, които са в медийния пазар. Точно тази организирана група на подмяната скочиха и реваха " Защо трябвало да има публичност?". Ето за такава подмяна става въпрос. ДПС прави политика на база ценности и факти, а не на принципа „твърди се“. Няма как така да градим политика. Докато няма факти и доказателства, ние сме зад г-н Пеевски и заедно с него." категоричен е Карадайъ.

На среща с избиратели във Велинград Карадайъ заяви ,че твърдения, разпространявани от кръга" Капитал" за монопол на медийния пазар, които се приписват на Пеевски, са неверни.

"Именно хората, които говорят такива неща, организират събития и награждават журналисти и признават, че плащат заплатите на най-много журналисти. И в същото време говорят, че г-н Пеевски е медийният монополист в България" отбеляза лидерът на ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари