Канят русенци на велопоход до Гюргево

1
Сборният пункт е Пантеона на възрожденците
Сборният пункт е Пантеона на възрожденците Снимка: архив

Покана към русенци, да се включат в традиционния велосипеден поход до Гюргево, отправят от местната организация на ВМРО.

Събитието е традиционно и се осъществява с активната подкрепа на Сдружение „Вело Русе“. То е по повод отбелязване на Априлското въстание, но поради затрудненията, които имаше доскоро заради пандемията от коронавирус, тази година ще се състои през юни.

Сборният пункт в събота, 5 юни 2021 година, пред Пантеона на възрожденците. Началото е в 10:00 часа. Велосипедната колона ще се насочи към ГКПП „Дунав мост“, като след това в Гюргево ще спре на две места. Първо – паметната плоча, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и който е взел решението за организирането на Априлското въстание след злополучния край на Старозагорското въстание.

Второто място, което ще посетят участниците е откъдето Христо Ботев и четата му са се качили на парахода „Радецки“. На двете места ще бъдат поднесени венци на признателност.

Организаторите призовават всички патриотично настроени русенци да се включат в инициативата. Препоръчително е носенето на светлоотразителни жилетки, както и на валидни документи (лична карта, международен паспорт), а децата и младежите под 18 годишна възраст следва да бъдат с родител или упълномощен настойник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари