Канят русенци на обществено обсъждане за облика на града

0
То ще се проведе на 18 септември от 14:00 до 19:00 часа в Пленарна зала на Община Русе
То ще се проведе на 18 септември от 14:00 до 19:00 часа в Пленарна зала на Община Русе

Покана към русенци да се включат в общественото обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план на Русе отправят от общинската администрация.

Обсъждането ще се проведе на 18.09.2018г. от 14:00 до 19:00 часа в Пленарна зала на Община Русе.

Общия устройствен план се разработва от ДЗЗД „Геотехинженеринг“ с ръководител на проектантския екип арх. Димитър Калоянов въз основа на одобрено задание по одобрено с Решение № 622, прието с протокол № 25/22.05.2013г. на Общински съвет – Русе.

Екологичната оценка на ОУПО Русе е възложена на „Проект Трой“ ЕООД с управител инж. Красимир Маринов.

Създаването на ОУПО Русе се налага от изискванията на ЗУТ и актуалните тенденции в подхода към устройственото планиране на населените места и извън селищните територии, от изискванията на Националната и международна нормативни системи и от потребностите на Община. Русе за бъдещо устойчиво развитие.

Основна цел на проекта е интензивно и устойчиво икономическо и териториално развитие, осигуряващо висок стандарт на живот на жителите на Община Русе и утвърждаване на Русе като Дунавската столица на България – лидер за изпълнение на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

ОУПО Русе е на разположение на интересуващите се в сградата на общинска администрация Русе: гр. Русе, ул. „Олимпи Панов“ № 6, в залата на втори етаж, всеки работен ден от 9.30 до 16.30 часа, както и на интернет страницата на Община Русе .

Становища и мнения по ОУПО Русе могат да се депозират в информационния център на Община Русе и на електронна поща [email protected], както и по време на срещата за обществено обсъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари