Кандидат-снаха "ошушка" родителите на приятеля си

1
Деница отмъкнала 30 000 лева, евро и датски крони
Деница отмъкнала 30 000 лева, евро и датски крони Снимка: Dunavmost

30 000 лева в родни банкноти, евро и датски крони е отмъкнала кандидат снаха от родителите на приятеля си в доспатското село Змеица.

Районния съд в Чепеларе призна за виновна Деница Я. от Доспат за това, че от месец март до 26 май м. г. е отнела от родителите на гаджето си Мартин сумата без тяхно съгласие, с намерение да я присвои.

В периода Деница е живяла на съпружески начала с Мартин в дома на родителите му в село Змейца.

Според полицейското съобщение за кражбата парите са били на втория етаж в къщата в шкаф в спалнята. Бащата на момчето е майстор и държал в шкафа спестяванията си.Като посегнал да остави още пари при останалите обаче видял, че липсва крупна сума и пуснал жалба в полицията.

Тя е осъдена на „лишаване от свобода за срок от девет месеца“, като се отлага за изпитателен срок от три години. Съдът налага тя да плати сумата от 20 692 лева, която представлява не върнатата от общата сума част.Месец след подаването на жалбата полицията намери част от сумата при претърсване в Доспат , именно 2660 евро, 4110 лева и 20 крони и бяха върнати на потърпевшия.

"Снахата" трябва да плати на майката и бащата на бившето си гадже по 2000 лева обезщетение за неимуществени вреди.

Доспатчанката трябва да плати и 1117 лв. разноски по делото, а на Районния съд в Чепеларе 987 лева държавна такса върху уважения размер на гражданските искове. Всички суми, които тя трябва да плаща са с лихви.

Присъдата подлежи на обжалване пред Смолянския окръжен съд в 15 -дневен срок .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари