Каналджия, издирван с Европейска заповед за арест, остава зад решетките

1
В.В. бе заловен на влизане в България на 2 септември
В.В. бе заловен на влизане в България на 2 септември

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, поддържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново, български гражданин, задържан на основание издадена ЕЗА, остава в ареста.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Апелативен съд – Велико Търново потвърди определението на Окръжен съд - Русе, с което по отношение на В.В. е взета мярка „задържане под стража“ до приключване на производството по екстрадиране на лицето. Определението на апелативната съдебна инстанция не подлежи на обжалване.

В.В. се издирва с Европейска заповед за арест, издадена на 27.04.2018 г. от заместник прокурор при Апелативен съд на Тракия, Р. Гърция, с посочено основание – извършено престъпление трафик на хора /нелегални мигранти/ през територията на Р. Гърция и изпълнение на съдебно решение на Апелативен съд – Тракия от 2015 г. Същият е признат за виновен и осъден за това, че през 2010 г. в съучастие с други лица, използвайки два автомобила, в района на турско-гръцката граница, са приели и превозвали укрити четиринадесет мигранти – граждани на Афганистан, които не се имали разрешение за влизане в страната, като деянието е извършено с цел придобиване на печалба. След изпълнение на наложеното наказание, В.В. е предсрочно /условно/ освободен, като в оставащият пробационен срок /една година и 27 дни/ му е определена мярка за неотклонение, задълженията по която той не е изпълнил. Поради това гръцкия съд е разпоредил ефективно изпълнение на останалата част от наказанието и е издал ЕЗА. В. В. е установен при влизане на територията на страната ни и на основание издадената ЕЗА, с прокурорско постановление от 02.09.2019 г. е задържан за срок от 72 часа до внасяне на искането в съд за вземане на мярка за неотклонение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари