Кампания събира дарения да подсигури онлайн обучението на деца без компютри

0
Женско сдружение от Силистра събира средства за закупуване на компютри за деца, които не разполагат с необходимата техника, за да се обучават дистанционно.
Женско сдружение от Силистра събира средства за закупуване на компютри за деца, които не разполагат с необходимата техника, за да се обучават дистанционно. Видео: Bulgaria ON AIR

Кампания събира средства за компютри за деца, които нямат и трудно участват в онлайн обучението 

В инициативата се включиха не само хора от Силистра, но и от чужбина.

Пламен и Ивелин живеят с баба си. Двамата са отлични ученици, но никога не са имали свои компютри. Досега са участвали в онлайн часовете през мобилен телефон, предава BulgariaOnAir.

"Много трудно отварях споделените екрани от госпожите, учебните тетрадки, просто всичко беше много по-трудно. Надявам се сега да е много по-лесно и по-удобно", споделя Павел.

Децата са получили компютри и сега могат да учат спокойно.

А баба им е изключително благодарна.

Женско сдружение от Силистра събира средства за закупуване на компютри за деца, които не разполагат с необходимата техника, за да се обучават дистанционно.

"Успяхме да стартираме кампанията като направихме банкова сметка, по която набирахме средства за закупуване на компютри. Интересно е, че за нашия малкия град доста хора се отзоваха. Както от Силистра, имаме обаждания от Гърция, от други населени места", споделя Христина Георгиева.

Идеята възникнала след поредното затваряне на училищата през есента, което остави децата у дома. От началото на инициативата са раздадени над 30 устройства, децата в нужда в Силистренско са над 100.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари