Учителката, спасена от своите ученици, се връща в клас!

3

Живея втори живот благодарение на моите ученици, каза преподавателката по английски език от СОУ “Цар Иван Асен II” в Асеновград Любомила Ангелова - Люси, цитирана от 24 часа.

Тя претърпя успешна трансплантация на костен мозък в Германия и се връща в клас на 15 септември. Учителката бе спасена от учениците си, които организираха безпрецедентна кампания в нейна подкрепа и успяха да съберат 168 000 евро за лечението ѝ. За постъпката си те бяха отличени с приза “Достойни българи” от “24 часа”.

“Моите възпитаници са с големи сърца. Проявиха изключителна човечност. Направиха чудо. Увлякоха след себе си стотици хора. Благодарна съм на всеки един - от дечицата в забавачките до възрастните за това, че ме спасиха от коварната болест”, каза Ангелова. По думите ѝ, когато учител дарява любов на учениците си, тя му се връща многократно.

Люси е щастлива, че отново ще е сред децата, след като е излекувана от левкемията. От март т.г. три пъти е ходила на контролен преглед в Германия - лекарите там са категорични, че от болестта ѝ няма следа. “Много се радваме, че Люси вече е здрава. Още от първите си дни на работа е много активна, участва в различни проекти”, каза директорът на гимназията Йордан Диков.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари