Кампания "Подкрепи българското" в Русе

0
Кампанията е национална и е изцяло в подкрепа на българските производители
Кампанията е национална и е изцяло в подкрепа на българските производители

Кампания „Подкрепи българското” ще бъде представена на площад „Свобода“ в Русе днес, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие“.

Кампанията е национална и е изцяло в подкрепа на българските производители. Тя представлява изложения на родни хранителни продукти и регионални такива. Целта и е да подкрепи българските производители в опазването и съхранението на традиционните земеделски производства у нас.

Изложението с надслов "Подкрепи българското" ще се помещава в специално разположени шатри, в тях ще бъдат разположени местните производители от Русе и региона, които ще представят произведените от тях продукти.

По време на изложението, което ще бъде официално открито в 13 часа от заместник министъра на земеделието и храните Васил Грудев, ще се даде възможност на русенските производители да достигнат директно до повече потребители със своята продукция – плодове, зеленчуци, месо, яйца, билки, включени са и участници на преработващи земеделски продукти – сирена, кашкавал, хлебни продукти, пчелни продукти, рибни продукти, ще бъдат представени големите ни винарски изби и всякакви продукти, които са част от трапеза ни.

Идеята е да се популяризира висококачествената, традиционната, българска и русенска продукция. По този начин ще се насърчи производството на повече земеделски и преработени продукти.

В рамките на кампанията, същият ден от 11 ч. в зала „Свети Георги” в сградата на Община Русе ще се проведе и кръгла маса, на която ще бъдат презентирани приоритетите и целите на политиката на Министерството на земеделието и храните.

Те включват балансирано секторно и структурно развитие на аграрния отрасъл; конкурентноспособност и пазарни позиции на земеделските производители; гарантиране на високо ниво на защита на човешкото здраве и интересите на потребителите по отношение на храните; маркетингова и рекламна държавна политика за традиционните и уникални продукти; подобряване на комуникацията и активен диалог със земеделските производители.

В кръглата маса ще участват представители на различни институции, земеделски стопани и граждани на град Русе. Очаква се в дебата да се включи и зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, както и експерти от министерството.

Националната кампания започна на 4 септември и ще продължи до 8 октомври. Инициативата ще даде възможност и за контакти, обмяна на опит и сътрудничество между стопани, преработватели и потребители.

Присъствието на всички посетители, гости, както и участници е от съществено значение за Министерството на земеделието и храните и за Областната дирекция „ЗемеделиеРусе, за да покажем, че Област Русе е произвеждала, произвежда и ще продължи да произвежда хубава и качествена продукция, като същевременно насърчим съхранението на българското производство, отбелязаха от МЗХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари