Камионът с озвучителната техника все пак стигна до протеста

0
Вече 16 дни протести обхващат цялата страна
Вече 16 дни протести обхващат цялата страна Снимка: Видка Атанасова / Дневник

Вече 16 дни протести обхващат цялата страна

Недоволството е насочено срещу правителството и главния прокурор, като се иска тяхната оставка. По-рано днес официално бяха гласувани рокадите в кабинета, които премиерът Бойко Борисов анонсира вчера.

Камионът с озвучителната техника за протеста в София все пак успя да стигне до недоволството. По-рано през деня той беше спрян в района на Горни Богров, а номерата му свалени от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" с обяснение, че няма лиценз, съобщи Дневник.

Единият от организаторите на протеста Велислав Минеков обяви след това, че ако камионът не бъде пуснат, протестиращите ще блокират ключови столични кръстовища от по-рано, а не както до сега след 21:00 часа.

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че не протестите, а правителството само ще се свали от власт. В пряко включване на страницата си във "Фейсбук" от недоволството пред президентството той обяви, че сред управляващите се вижда разпад и точно заради това енергията от протестите не трябва да стихва.

"Трябва да продължим да ги натискаме и те ще се самосвалят", добави той, като уточни, че ще подадат нов сигнал до прокуратурата, след като по-рано днес евродепутатът Елена Йончева че записът, разпространен на 12 юни, с глас, приличащ на този на премиера Бойко Борисов, е автентичен. Тя се позова на анализ на американска лаборатория, която е потвърдила, че няма следи от монтаж по записа. Йончева уточни, че ще подаде сигнал в белгийската полиция, като им даде изготвения анализ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари