110 дни протести в София: Среща за честни избори

2
Недоволните граждани се събраха в триъгълника на властта, блокираха бул. "Цар Освободител"
Недоволните граждани се събраха в триъгълника на властта, блокираха бул. "Цар Освободител" Снимка: БГНЕС

110 ден на протести срещу правителството и главния прокурор

Днес в отговор на поканата от миналата седмица на Отровното трио се отзоваха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и Гражданската платформа на Мая Манолова "Изправи се.БГ".

Отровното трио правят мрежа за честни избори и събират съмишленици. Като мотив за поканата от Отровното трио посочиха "масовите злоупотреби при изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това Конституционно право".

На днешната среща с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов се стигна до няколко предложения, които ще допринесат за прозрачен изборен процес у нас. Едно от тях е създаване на обща мрежа от доброволци, които да следят целия изборен процес във всички секции.

Арман Бабикян, "Отровно трио": "Това е крачката между всички искат и всички правят. Ние се опитахме да направим тази първа малка крачка. Не я претоварвам с някакви очаквания. Но между всички искат и всички правят трябва да има действия. Ние започнахме такива действия и се надявам много хора, защото това е на доброволен принцип, да се включат и да помагат в това. Никой няма свободни 12-15 хиляди души под мишница, за да може да ги пръсне из секциите. Нито един от нас няма средствата, за да плати на такива наблюдатели".

Председателят на "Да, България!" Христо Иванов не присъства на срещата, въпреки че беше поканен. Той заяви пред БНТ, че в усилията да се гарантират честно провеждане на изборите на по-късен етап ще се включи в към тези работни срещи.

Христо Иванов, председател на "ДА, България!": "Идеята е доколкото разбирам на Триото да се търси припокриване на усилията по отношение на честните избори. Говорим за това, всички други теми за съвместни общи действия политически са въпрос на друг разговор, който към момента ние не водим. Готови сме да получим подкрепа, готови сме да дадем подкрепа и за други идеи, които могат да излязат от други политически формации и заинтересовани страни за това как да гарантираме честността на изборите".

В 110-та вечер на протести недоволните се събраха в триъгълника на властта, блокираха бул. "Цар Освободител". Крайната спирка на протеста е Орлов мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари