Камион с мигранти заловиха на ферибот във Великобритания

0
Двама са арестувани по случая
Двама са арестувани по случая

Двама са арестувани по случая

Във Великобритания шестима души бяха откарани в болница, а двама са арестувани след като мигранти бяха открити в задната част на камион на борда на ферибот в пристанището Нюхейвън в графство Източен Съсекс, съобщи полицията.

Местният вестник The Argus съобщи, че мигрантите са намерени в задната част на хладилен камион на борда на ферибот, пристигнал от френското пристанище Диеп, прекосявайки Ламанша. Изданието твърди, че британските власти са били предупредени преди акостирането на ферибота.

На място веднага са пристигнали гранични сили, полиция и служители на Бърза помощ. Шест души са откарани в болница, двама от които са били изнесени от ферибота на носилки.

Един мъж е арестуван по подозрение в улесняване на незаконно влизане в Обединеното кралство, а втори – за незаконно влизане, съобщиха от полицията. Все още няма информация колко е общият брой на откритите мигранти и каква е тяхната националност, съобщава БНР.

През 2019 година 39 мигранти от Виетнам бяха открити мъртви в камион с българска регистрация в графство Есекс след прехвърлянето му по идентичен начин с ферибот до английските брегове. В днешния случай обаче поне до сега не се споменава да има жертви. Полицията заяви, че с оглед на продължаващото разследване, на този етап няма да изнася повече информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари