Камера ще следи за евентуални замърсявания на въздуха в района на Брикетната фабрика

0
Видеонаблюдението е в реално време и всеки има достъп до него, обясниха от Община Русе
Видеонаблюдението е в реално време и всеки има достъп до него, обясниха от Община Русе Снимка: Община Русе

Видеонаблюдението е в реално време и всеки има достъп до него, обясниха от Община Русе

Община Русе монтира видеокамера, която ще следи за възможни замърсявания с фини прахови частици (ФПЧ) в района на т.нар. Брикетна фабрика. Тя е въртяща се на 360 градуса и е с висока резолюция с дневен и нощен режим. Сигналът от видеонаблюдението е качен на официалния сайт на Общината, където всеки може да го достъпи в реално време.

Поставянето на камерата е във връзка със сигнали на граждани в социалните мрежи и на заседания на Обществения съвет за околна среда за предприятия, замърсяващи въздуха в града и региона, обясниха от Община Русе.

Припомняме, че през февруари служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова заяви, че за последните 5 години на място, на работната площадка на Брикетната фабрика, са извършени 7 извънредни проверки. При всички тях не е констатирано замърсяване на въздуха и на уличното платно, нито разпространение на ФПЧ.

Към момента на сайта на Община Русе е наличен и видеосигнал от камери в Източна промишлена зона, с които е възможно да се наблюдава евентуално замърсяване на въздуха.

Общинската система за видеонаблюдение разполага с над 1000 камери, поставени на ключови обществени места, детски площадки, училища и главни пътни участъци с цел осигуряване на сигурна и безопасна среда за гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Видно е
    Сигналите са от дружинката на Децибел Кесийков. А наш Пънчо всичко в града оправил - кални и мръсни улици, буренясали градинки и паркове, силно запрашен въздух от изкопите на ВИК и какво ли не още. И за капак камера 📷 до брикетената фабрика. С вандалите не смогват да се оправят, сега ще следели с видео запрашаване. Пънчи, по-скоро да идва есента и да се измиташ от общината!
  • 4
    1
    русенец
    А какво стана с камерата около Монтюпе или както се нарича сега? А камери около ТЕЦ Русе ще има ли? А в Лубрика? Да не продължавам със списъка, че е доста дълъг. Не е въпроса в това, да резнем главата на някаква фабричка, а да резнем бизнеса на всички, които са тук защото сме дупедавци.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари