Камен Златков: Слагам край на състезателна ми кариера!

0
Вторият ни по сила алпиец не вижда перспектива за развитие
Вторият ни по сила алпиец не вижда перспектива за развитие Снимка: Kamen Zlatkov / Facebook

Вторият ни по сила алпиец не вижда перспектива за развитие

26-годишният Камен Златков сложи край на кариерата си.

Вторият ни по сила алпиец сподели новината с пост във Фейсбук:

"След над 20 години безброй състезания, дойде моментът да сложа край на своята състезателна кариера, защото вече не виждам перспектива за развитие. Горд съм с всичко, което преживях и постигнах през тези години. Благодарен съм за всички постижения и всички неуспехи по пътя. Благодарен съм и за всички вас, които ме подкрепяхте, дори и една блага дума значи много за един спортист и винаги ми е вдъхвало устременост, това няма да забравя. Благодаря и за всички, които не вярваха, казваха как "няма да стане", е ставаше, защото с устременост, постоянство, търпение и много труд става. Благодарен съм и на всички съперници, с които заедно се подготвяхме, състезавахме, споделяхме както малките и големи победи, така и неуспехи, благодаря ви приятели. Това е една от най-големите красоти на този спорт, безбройните приятелства и уважение, дори и с най-големите ти конкуренти.

Благодаря на всички, които работеха с мен и се грижеха днес да съм по-добър от вчера, да постигна всичко това, от първите ски учители до всички треньори през годините.

И най-вече благодаря на моето семейство! За това, че си го причиниха, че живеят за нашето развитие и безрезервно ни подкрепят, каквото и да коства това. За това, че отгледаха три от три деца, достойни състезатели, шампиони.

Благодаря на човекът, който винаги беше до мен последните 10 години, денонощно се грижеше да имам безупречно подготвени ски и винаги беше "там", навреме, подготвен, до мен, без значение от трудностите и жертвите, които аз и той си знаем. За целия път, който извървяхме заедно. Никога няма да забравя как не изпускаше от поглед ските и ги пазаше, сякаш са му малко дете. Благодаря ти, Ангел Пумпалов за всичко!

За мен е гордост и чест да съм един от няколкото скиори достигали такова ниво в историята на българските ски, макар и моят път да приключи малко преди върха.

Казват, че спортистите умират два пъти... Значи имаме два живота и се вълнувам да започна втори.

Благодаря ви, че бяхте с мен!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари