Камен Донев: В следващия си клип министър Атанасов да скочи през прозореца

4
Големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка
Големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка Снимка: БГНЕС

Големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка

"България има нужда от много сериозна здрава ръка, а аз не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава", заяви актьорът и режисьор Камен Донев.

В интервю за бТВ в неделя сутрин известният актьор коментира видеоклипа на министъра на културата Атанас Атанасов, който от петък насам буди остри реакции от страна на културните среди.

"Клипът на министъра културата Атанас Атанасов е доказателство докъде може да стигнем. Бих предложил Съюзът на артистите да му даде награда за най-кратък моноспектакъл, даже бих предложил от неговия кабинет да има лайвстрийм и парите, които се събират, да бъдат давани за неуспешни спектакли. Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца", коментира Камен Донев.

Извън рамките на иронията, продължи режисьорът, той (Атанасов – бел. ред.) не е виновен, че е такъв, виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат. Освен това, има едни хора около него, защото едва ли това е първата изцепка на това момче, продължи Донев. Според него в България големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка.

"Тоест, ние живеем в лъжа", каза още Камен Донев.

Относно финансирането на сектор култура, Донев е категоричен: "Въобще не ме интересува какво мислят моите колеги, в България за много неща се дават пари, те не са малко, въпросът е, че те не стигат за тези, които ги крадат."

"В България трябва да има не една специализирана прокуратура, трябва да има пет и да се види много сериозно – къде какво изтича и как се краде", каза още актьорът и режисьор

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари