Камелия Нейкова: ЦИК не изпълнява нито политическа поръчка, нито нареждане на ДАНС

0
Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат компрометиране на машинното гласуване, посочи председателят на ЦИК
Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат компрометиране на машинното гласуване, посочи председателят на ЦИК Снимка: bTV

Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат компрометиране на машинното гласуване, посочи председателят на ЦИК

Най-важно е в неделя всички ние да отидем да гласуваме. Избирателното ни право ще бъде осигурено с гласуване чрез хартиени бюлетини, така че всеки един избирател, който вероятно вече е формирал своята воля и е направил своя избор, да отиде до избирателните секции и даде своя глас. Трябва да има избирателна активност, когато избираме органите, които управляват държавата, общините, кметствата. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

По отношение на разразилия се скандал вчера, Нейкова каза, че на 26 октомври вечерта е получила преписка от ДАНС. Тя е била уведомена, че преписката е била връчена на президента, премиера, председателя на НС и в нея се съдържа информация за неправомерни действия на заместник-министър на електронното управление, свързани със сигурността на машинното гласуване.

"Първите ми действия бяха да се свържа с останалите, до които беше адресирана тази информация. На 27 октомври продължиха тези разговори и по обяд бяхме поканени на среща при председателя на НС. Там беше цялото ръководство на ЦИК, присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, с изключение на една, вицепремиерът Мария Габриел и министърът на електронното управление. Той каза, че не е приключила процедурата по удостоверяване на съответствието, така както изисква Изборния кодекс и че той няма да подпише такова решение", обясни председателят на ЦИК.

Нейкова поясни, че до снощи са очаквали писмото от Министерството на електронното управление и от неговото съдържание е станало ясно, че към момента не е издадено решението, което да е подписано от ръководителите на Министерството на електронното управление, Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология.

"Имайки предвид информацията, съдържаща се в доклада на ДАНС, информацията, която получихме на срещата при председателя на НС, както и това до вземане на решение, че нямаше изпратено решение за удостоверяване на съответствието, съгласно Изборния кодекс, ЦИК взе това решение. Доверието в изборния процес е изключително важно. Информацията от доклада на ДАНС съдържа данни, които предполагат недоверие в изборния процес и компрометиране на машинното гласуване", посочи Нейкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    До идиоти под номер 6
    Момче, върни се на село преди да къщата ти да се е съборила. А кой е русенец, не е лъжица за твоята уста. Четвърто поколение русчуклия, ако разбираш какво е русчуклия. Машината да гласуване не е доялна машина, нито кафе вендинг автомат. Явно ти познаваш тези две машини. С единия вид си доил кравите и овцете на село, а от другата си купуваш кафе от автогарата като дойдеш в града.
  • 2
    6
    До мечтаещия си да е "русенец"
    Такава яростна защита на тая мърша от снимката, да не си й бил любовник? А не, май си от полезните идиоти. По всичките ти постове от край време съдя. И твоята ще свърши.
  • 1
    5
    русенец до четвърти
    До четвърти - прав си, именно изходът вече е един единствен. Да се гласува. След като разбиха възможността за служебна победа на ПП - ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА и ДБ - ДЕСПОТИЧНИТЕ БОКЛУЦИ, вече стартът е равен. Нека по-добрия победи, а не да има15-18 % служебна преднина, подсигурени от машините. Интересно е само защо президентът и най-вече на задължително компетентната по всички въпроси Илияна Йотова мълчат?? Всъщност ми е интересно и още едно - как академик Денков ще погледне в очите колегите си от Австрия и от Нидерландия и ще продължи да говори че в България има върховенство на закона, като именно този закон се потъпква от членове на Министерския съвет /в случая от един заместник министър/-
  • 2
    4
    Гнус!
    Тая никаквица тръгна навремето от една СИК в Русе като прост член от квотата на изтеклото в канала НДСВ, помним я. Никога няма да разберем с колко тя и другата пачавра са захлебени като магистрални мърши, за да опорочат вота и да участват в опита за сваляне на правителството. Но дано в скоро време не помиришат не само ЦИК, а каквато и да е държавна работа. Има глад за чистачки, ориентирайте се, мърши. Отговорът е един - утре всички за гласуваме!
  • 4
    3
    Факт
    Коя е Росица Матева : Тя е съпруга на Матей Матев, който работи за Пеевски и небезизвестните братя Мондешки. Матев бе адвокат на синдиците на КТБ (които източваха с години уж фалиралата банка), адвокат на Момчил Мондешки, а по-късно и инсталиран за шеф на фонда за гарантиране на влоговете. ЦИК е слуга на мафията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари