Калина Крумова ще прави партия

0
Идеята на Калина Крумова и хрумнала още преди да напусне ББЦ
Идеята на Калина Крумова и хрумнала още преди да напусне ББЦ

Избягалата с мръсна газ от Николай Бареков - Калина Крумова, ще прави партия, научи „Всеки ден". Идеята й хрумнала още преди да напусне ББЦ и пиар стратегията й включвала да излезе чиста като момина сълза от ситуацията, разказаха запознати с плана й за завръщане в политиката. В момента Крумова е шефка на „Евромайки".

Структурата първо ще бъде сформирана като неправителствена организация, а догодина - и в партия, но може би под друго име. Едно от обсъжданите е „Евромайки в действие". „Решението ми е не просто да се оттегля от една конкретна формация, а да създам реална женска организация с фокус върху социалните, здравните и образователните проблеми", обяснила решението си пред свои близки и бивши съпартийци Крумова.

За целта ще се търсят в социалните мрежи учредители и членове. Един от тях е напусналата преди време шоуто „Комиците" - Ернестина Шинова. Учредяването на неправителствената организация е утре в зал 8 на НДК. Водеща ще е именно Шинова.

„Вярвам в женската сила, солидарност и стремеж към по-добро и красиво", споделя често Крумова. Идеята за новата формация била да се види „модерната българка в действие" - еманципирана - хем майка, хем градяща кариера. Вероятно новата организация ще търси политическо позициониране в център-дясното, където в момента има вакуум.

Калина Крумова напусна ББЦ заради коалирането му с „Лидер" на Христо Ковачки. В момента Партията на българските жени на бившата царска депутатка и мандатоносител на кабинета „Сакскобургготски" Весела Драганова е също в коалиция с ББЦ. „Не е изключено Крумова да се опита да я привлече към себе си", твърдят конспиративно запознати с хода на действията й.

Това обаче вероятно щяло да се случи след изборите, за да се запази добрия тон по време на кампанията и да не се изкарва Крумова „черната овца". Това била и основната причина красавицата да направи първо неправителствена организация, за да не обвинят, че ведната създава нова партия.

Двете с Драганова обаче се разбирали добре. Идеите на формациите им се припокривали в грижата за майките, децата, семействата и социално слабите, обясняват още партийните апаратчици. Ако обаче ББЦ успее да влезе в парламента, оставането на Партията на българските жени в коалицията, е повече от сигурно.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари