Калин Врачански става Моцарт, а Асен Блатечки - Салиери в Русенската опера

0
Калин Врачански става Моцарт, а Асен Блатечки - Салиери в  Русенската опера

Калин Врачански и Асен Блатечки са в главните роли в музикално-театралния спектакъл "Моцарт и Салиери" - една нетрадиционна среща с класическата музика, съобщава "Арена". Премиерата е тази вечер на откритата сцена на 10-ия международен музикален фестивал "Моцартови празници - Правец 2014", съобщават организаторите.

Основен вдъхновител на постановката, подготвена специално за юбилейното издание на фестивала, е неговият артистичен директор - оперната прима Христина Ангелакова. Диригентът Иван Ангелов е автор на идеята и цялостната концепция на спектакъла - копродукция с Русенската опера.

Режисьор е Бина Харалампиева, която за втори път в своята богата творческа биография се среща с Моцарт /под нейната режисура е операта "Дон Жуан" в Софийската опера/. В ролята на Моцарт е Калин Врачански, а на Салиери - Асен Блатечки. Участват оперните певици Симона Кодева, Диана Василева, Мариана Панова, актьорите Владимир Зомбори и Христо Пъдев, хорът "Дунавски звуци" с хормайстор Стелияна Димитрова и оркестърът на Русенската опера.

През новия сезон "Моцарт и Салиери" ще бъде в афиша на Русенската опера.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари