Калин Стоянов: В МВР не се извършва чистка

0
Министърът на вътрешните работи отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини
Министърът на вътрешните работи отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини

В МВР не се извършва чистка, каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Коментарът му е в отговор на журналистически въпрос по повод изказване на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че в системата се извършва чистка.

Както посочи министър-председателят, министърът на вътрешните работи има правомощията да избере екипа от служители, с които иска да работи, посочи Стоянов. Той отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини.

Нищо не се подготвя за изборите, това е избор на екипа, с който аз ще работя, каза Стоянов. Той коментира, че преместването на директори в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи категорично не е повишение. Просто не съм доволен от тяхната работа и считам, че има други служители, които ще се справят по-добре от тях, добави вътрешният министър, цитиран от БТА.

Той беше в Пловдив, за да представи новия директор на полицията в града Георги Чергов, дългогодишен служител в системата. До смяната на ръководството на полицията в Пловдив се стигна след убийството на Димитър Малинов в Цалапица и последвалите протести на жителите на селото.

Министърът съобщи, че днес в Цалапица ще се извършва процесуално-следствен експеримент, но не даде повече подробности. По отношение на сочения за извършител на убийството, Стоянов посочи, че се работи в много тясно взаимодействие с партньорските служби на територията, на която се предполага, че се намира извършителят.

Това, което етапно виждаме е, че има тотално скъсана връзка между Областна дирекция - Пловдив и съответно районно управление в Стамболийски. Категорично заявявам, че след като сме готови с резултатите – всички служители на МВР, от областна дирекция и съответното районното управление, които са извършили неправомерни действия или са бездействали, ще понесат своята отговорност", каза Стоянов по относно проверките в районното.

Министърът коментира и промените, свързани с изземването на автомобили при установяване на шофьори, управляващи ги след употреба на алкохол и наркотици. Той посочи, че с прокуратурата се обмисля как и по какъв начин ще се работи по такива дела, къде ще се съхраняват тези автомобили, кой ще отговаря за тях.

Още във вчерашния ден има няколко констатирани случая. Автомобилите в момента се намират на територията на съответните районни управления, там където са констатирани случаите, обясни министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари